Ik wil wel dit appeltje voor de dorst! Jij ook?

Dol op appels? Dan is dit boek vol verhalen, gedichten, spreekwoorden en recepten echt iets jou.

In De appel staan vijftien leuke verhalen en gedichten. Zo leer je wat geschiedenis over jawel de appel! Er komen verhalen aan bod waarin de appel een rol speelt, zoals bijvoorbeeld in Adam en Eva die van de (appel) boom van kennis van goed en kwaad aten. Het verhaal van Heracles die gouden appels moest stelen van de reus Atlas, Sneeuwwitje en de giftige appel en nog veel meer leuke korte verhalen, waarbij mooie en grappige illustraties staan die bij het verhaal passen.
Vervolgens staan er een aantal bekende en minder bekende spreekwoorden in over de appel. De spreekwoorden worden uitgelegd aan de hand van een aantal zinnen en een rijmgedichtje, met ook op elke pagina weer een leuke illustratie die bij het spreekwoord past.
En natuurlijk staan er een aantal overheerlijke recepten in die je kunt maken met appels als de Golden delicious, Goudrenet, Cox Orange, Granny smith, Jonagold en Elster. De recepten worden duidelijk en in simpele taal uitgelegd, echt ideaal voor jonge kinderen om te begrijpen. Sommige recepten die erin staan zijn vrij makkelijk te maken; appelmoes, gepofte appels, sterappeltje. Maar er staan ook iets ingewikkelder recepten in zoals het bakken van een appeltaart, appelpannenkoek en hete bliksem. Bij dit soort recepten is het handig dat een oudere meehelpt.

Kortom: als je van appels houdt is dit (kook)boek ideaal voor jou! Leuk geschreven en zeer smakelijke appelgerechten. ‘Bon Appe(l)tit!’


Auteurs: Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen
Illustraties: Sandra Klaassen

Lees ook:Snoep verstandig, eet een appel
Lees ook:Mijn eerste kookboek
Lees ook:Het grote kookboek voor kinderen – Abigail Wheatley
Lees ook:Olifant en de kist vol appels – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:De appel van Magritte – Klaas Verplancke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>