Recensie Weblog van een Bijna-Brugger

Weblog van een Bijna-Brugger is vlot geschreven met veel afwisseling van leuke quizjes, reacties op Michiels weblog, tips en moppen. Het boek is geschreven door Annemarie Bon.

Michiel (ik-figuur) schrijft op zijn weblog wat hij meemaakt in de Grote V (vakantie/verveling). Na de vakantie gaat hij naar de burgklas en hij wil zich hierop voorbereiden. Tijdens zijn vakantie probeert hij zijn ‘personality te pimpen’, maar hij heeft geen idee hoe of wat hij wil zijn. Een kakker? Een populaire jongen? Een skinhead? Of een Nerd? Wat zal Michiel kiezen…

De vakantie duurt veel te lang en hij probeert deze dan ook door te komen, maar hij verveelt zich dood. Of lijkt dat alleen maar zo? Toch lijkt hij van alles te beleven, een vies hotel, een nudistencamping en Eline!

Een prettige leestijl, vooral om de droge humor die erin zit. Michiel geeft veel leuke moppen en het commentaar dat Michiel bij nieuws uit kranten geeft is ook erg humoristisch.

De tips die Michiel geeft zijn vooral erg handig. Wat je niet moet doen als je op vakantie gaat, een voorbeeld: een brandende frituurpan blussen met water. Er staan nog meer tips in Weblog van een Bijna-Brugger. Tips hoe je de brugklas kan overleven. Maar ook geheimtaal! Het ontcijferen van zijn tekst was wel even moeilijk.

Michiel hielp mij in ieder geval wel de vakantie door. Jou misschien ook?

Lees ook:Ben jij anti-iets?
Lees ook:Tip van de week: Weblog van een bruggertje
Lees ook:Weblog van een bruggertje voor alle nieuwe brugklassers!
Lees ook:Trailer: Oorlogswinter
Lees ook:Nog een mop, Bob! – Kees de Boer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recensie Weblog van een Bijna-Brugger

 1. timo

  supper leuk boek. ik moet over 6 dagen er een boekenbeurt van maken weet niet hou ik moet beginen

    /   Reply  / 
  1. emmalia

   ik ook!!!!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>