Jonge vlieger – Ellen van Velzen

Geweldig debuut! Spannend, magisch, mysterieus, echt een verhaal om zonder adem te halen in een ruk uit te lezen.

 

Jani woont in een dorp omringd door honderden vliegers. Dag en nacht worden ze in de lucht gehouden door twee mysterieuze vliegeraars: Oude Vlieger en Nieuwe Vlieger. Zij het dorp tegen duistere krachten. Maar de twee vliegeraars worden steeds minder serieus genomen. Waarschijnlijk omdat er niks gebeurt. Er hebben zich al lang geen gevaarlijke wezens laten zien, dus niemand gelooft nog echt in het kwaad dat het dorp bedreigt.

Als Jani wordt verkozen tot Jonge Vlieger, en door de twee vliegeraars wordt ingewijd in de geheimen van de vliegers, begrijpen zijn leeftijdsgenoten nog maar weinig van hem. Hij wordt het mikpunt van spot. Totdat uit de donkere schaduwen van het woud een langgerekte, dierlijke schreeuw klinkt.

Lemniscaat zegt over Jonge Vliegers: Liefhebbers van de boeken van Tonke Dragt, Marco Kunst en de Tobie Lolness-boeken kunnen hun hart ophalen: met Ellen van Velzen is een nieuwe grote verteller opgestaan. Haar debuut Jonge Vlieger is een magisch verhaal vol geheimen, oeroude mysterieuze tradities en donkere schaduwen.

Titel: Jonge Vliegers
Auteur: Ellen van Velzen
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047703983
Vanaf ongeveer tien jaar

 

Lees ook:Een vampier van niks wint de Hotze de Roos prijs 2014
Lees ook:Duifje – Inge Misschaert
Lees ook:Het dagboek van Ellen (For Girls Only!) – Hetty van Aar
Lees ook:Ellen in de spotlights (For Girls Only!) – Hetty van Aar
Lees ook:Nominaties Jonge Jury bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>