Raveleijn – Paul van Loon

Thomas, Joost, hun broer Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa lijken heel gewone kinderen… totdat Joost ze voorgaat, onder de poort door van de magische stad Raveleijn. Tot hun verbijstering groeien ze uit tot ruiters te paard – en niet zomaar.

Tot groot ongenoegen van Thomas moet hij met zijn ouders, twee jongere broers en tweelingzussen vanuit de stad verhuizen naar een afgelegen middeleeuws plaatsje. Er gebeuren meteen vreemde dingen. Een geheimzinnige stem lokt ze door een oude poort in het bos, vijf raven veranderen in paarden en de broers en zussen in volwassen ruiters. Als ‘De Vijf’ hebben ze volgens een oude voorspelling de opdracht om de stad Raveleijn te bevrijden van graaf Grafhart die de magische elementen, die de basis van het leven daar vormen, op afschuwelijke wijze misbruikt, om de bewoners aan zich te onderwerpen.

Een sprookjesachtig verhaal dat in twee tijden speelt. Het is geschreven naar een idee van de Efteling en Paul van Loon. Er is ook een spectaculaire parkshow van Raveleijn te zien in de Efteling. En dan nog een gelijknamige tv-serie en een website met een gratis online game.

Met Paul van Loon als schrijver wordt er gegarandeerd gegriezeld. Het verhaal leest lekker vlot. De gekleurde illustraties hebben dat magische Efteling sfeertje. Door de korte hoofdstukken en zinnen, ruime bladspiegel en de vele illustraties is het ook geschikt voor kinderen met leesproblemen.

Titel: Raveleijn
Auteur: Paul van Loon
Illustraties: Efteling
Uitgeverij: Leopold en Efteling
ISBN(13): 9789025857813
Vanaf negen jaar.

Waar koop jij meestal kinderboeken?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Paul van Loon schrijft voor de Efteling
Lees ook:Paul van Loon schrijft voor de Efteling
Lees ook:Weerwolfnachtbaan – Paul van Loon
Lees ook:Klassieker: De Griezelbus 2 – Paul van Loon
Lees ook:Zomerlezen groep 3 & groep 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>