Cito-stress, turntoppers & brugpiepers – Gonneke Huizing

Onlangs verscheen er een dubbeldik dagboek over Fleur; het  is een bundeling van twee boeken die eerder afzonderlijk zijn verschenen onder de titels: Cito-stress, turntoestellen & afscheidsfeest (kerntitel Kinderboekenweek 2013) en Brugpiepers, turntoppers & beugelbekkies.

In haar dagboek schrijft de 11-jarige Fleur over alles wat ze meemaakt in groep 8 en de brugklas: de Cito-toets en het afscheid, het wennen op de middelbare school en natuurlijk ook over haar vriendinnen en haar turncarrière.

In het deel Cito-stress wordt Fleur wakker en weet ze meteen wat er die dag gaat gebeuren: de Cito-toets. In drie ochtenden moeten ze tweehonderd vragen maken. Tweehonderd! Fleur kreeg acuut een eng gevoel in haar buik.

In het deel Turntoppers gaat bij de avondtraining Fleur’s balkoefening voor de eerste keer helemaal goed. Zelfs de afsprong was perfect! De trainer zei zelfs dat hij nu weer begreep waarom ze in de eredivisie terecht was gekomen. Fleur was ontzettend blij.

In het laatste deel, Brugpiepers, staan er allemaal journalisten op het schoolplein. Ze vroegen of Fleur haar tas wilde laten wegen voor een reportage: Bruggers sjouwen zich een breuk. Het ging over de gevolgen van het tillen van een te zware tas. Wat blijkt: Bruggers tillen in totaal zo’n zeven auto’s per jaar! Wel een goede krachttraining voor het turnen.

Het dubbeldikke boek over Fleur en haar avonturen bevat 352 pagina’s en is verkrijgbaar voor 14,95 euro. Er staan eenvoudige, kleine potloodtekeningen in van de illustratrice Erica Ringelberg. Deze editie is aangepast aan de veranderingen in het onderwijs en de media.

Titel: Cito-stress, turntoppers en brugpiepers
Auteur: Gonneke Huizing
Uitgeverij: Holland B.V.
ISBN: 9789025112752
Voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.

Lees ook:Cito-stress, turntoestellen en afscheidsfeest
Lees ook:Toetsterreur, turnstrijd & lovetweets – Gonneke Huizing
Lees ook:Door. Over het lezen van de sterren – Carolien Hermans
Lees ook:Het leven van een loser – Jeff Kinney
Lees ook:Gymroddels (Turntoppers 3) – Simone Kortsmit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>