Mees Kees gaat verhuizen – Mirjam Oldenhave

Mees Kees zijn moeder vindt dat hij maar eens op kamers moet gaan wonen, hij is nu oud genoeg. Gelukkig blijft hij in de buurt en blijken de kinderen prima verhuizers te zijn. Tobias heeft alleen een klein probleem: bakt mees Kees wel net zulke lekkere omeletjes als zijn moeder?

Dit is alweer het zesde deel in de reeks over mees Kees. Bij hem mag iedereen zichzelf zijn. Naast het gewone schoolwerk, waar de meester steeds iets bijzonders van maakt, wordt er Sinterklaas en Kerst gevierd en gaat mees Kees op kamers.

Het verhaal wordt verteld vanuit Tobias, die een speciale band met mees Kees heeft en hem als vervanger van zijn overleden vader ziet. Het verhaal is een vervolg maar is goed te volgen als je de vorige delen niet kent.

Mees Kees sluit je al snel in je hart. Het taalgebruik is vlot en leuk.  Het verhaal is verdeeld in korte overzichtelijke hoofdstukken, waardoor het ook geschikt is voor de minder geoefende lezer. Met lekker veel kleurrijke illustraties.

Mees Kees gaat verhuizen is een tip van de kinderjury 2012!

Titel: Mees Kees gaat verhuizen
Auteur: Mirjam Oldenhave
Illustratie: Rick de Haas
Uitgeverij: Ploegsma kinder & jeugdboeken
ISBN(13): 9789021669656
vanaf acht jaar (voorlezen vanaf zeven jaar)

Waar koop jij meestal kinderboeken?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Ken jij de gratis app van Mees Kees al?
Lees ook:Veel Mees Kees – Mirjam Oldenhave
Lees ook:Een gouden film en meer Mees Kees
Lees ook:Buiten de lijntjes (Mees Kees 10) – Mirjam Oldenhave
Lees ook:Het grote winterse Mees Kees doeboek – Mirjam Oldenhave

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>