Achtste-groepers huilen niet! Vanaf 15 februari in de bios

Vanaf 15 februari draait hij. Eindelijk is Achtste-groepers huilen niet verfilmd. Duizenden lezers sloten het al in hun hart en binnenkort zullen de bioscoopbezoekers dat zeker ook doen. 

In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is de juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niks meer verzinnen. Heel groep acht leeft met haar mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuisbed overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Wist je dat
De schrijver Jacques Vriens echt leraar is geweest en echt een meisje in de klas heeft gehad die  ziek is geworden en uiteindelijk is overleden? Ze heette Anke (in het boek Akkie) en was volgens Jacques Vriens een hartstikke leuke, dappere meid. “We hebben ook veel met haar gelachen. Daarom wilde ik niet alleen de verdrietige herinneringen aan haar opschrijven. Mijn boeken zijn altijd een mengeling van ‘echt gebeurd’ en ‘fantasie’.”

Bekijk hier de trailer.

bron: De website van achtste-groepers huilen niet De film.

Lees ook:ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens op eerste plaats
Lees ook:Geef Mij Maar Een Boek: Achtste-groepers huilen niet
Lees ook:Recensie: Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
Lees ook:Achtste-groepers huilen niet (of toch wel?) in verrassende theatervoorstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>