De sprookjessprokkelaar – Paul van Loon & Laurentien van Oranje

Twee topvertellers hebben samen een nieuw sprookje geschreven met als titel De sprookjes-sprokkelaar. Het zijn Paul van Loon en Laurentien van Oranje die een samenwerking aangingen met de medewerking van de Stichting Lezen en Schrijven, waar Prinses Laurentien de voorzitter van is, en de Efteling.

Het is een betoverend sprookje over de magie van verbeelding. Het boek bestaat uit 80 pagina’s met full-colourillustraties over de rijke wereld van de fantasie, die wordt ontsloten voor wie kan lezen en schrijven. Lezen en schrijven is erg belangrijk; het draagt immers bij aan de taalontwikkeling en wekt fantasie tot leven.

Voetje voor voetje liep Sterre het kasteel binnen. Wat was alles hier groot!
‘Ik ben niet bang, ik ben niet bang,’ fluisterde ze tegen zichzelf.
Haar woorden galmden door de lange gangen. Deftige heren en dames keken Sterre streng aan vanaf de schilderijen aan de wanden. Ze liep snel verder, zonder om te kijken.

Het verhaal gaat over een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel. Stemmen galmen er door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten namelijk eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden.

Als Sterre de juiste deur weet te vinden, dan zal er een wereld voor haar open gaan. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De Sprookjessprokkelaar?

Titel: De Sprookjessprokkelaar
Auteur: Paul van Loon & Laurentien van Oranje
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025866655
Voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Lees ook:Brief in geheimschrift voor braillejaar
Lees ook:Prinses Laurentien leest Winnie de Poeh
Lees ook:Prinses Laurentien schrijft kinderboek
Lees ook:Mr Finney en de andere kant van het water – Laurentien van Oranje
Lees ook:Een kasteel om open te vouwen – Lucie Brunellière

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>