Yakanuko – Curt Fortin

Curt Fortin, bekend van Top of the Pops, Het Huis Anubis, Voetbalvrouwen en HoelaHoep, heeft een spannend boek geschreven voor jongens. Het eerste deel heeft als titel Yakanuko – Een gevaarlijke opdracht.

Het boek gaat over de elfjarige Jake. Hij is een held, maar (bijna) niemand weet dat. Overdag zit hij te slapen in de klas, maar ‘s nachts beschermt hij de wereld tegen het kwaad als Yakanuko. Jake’s vader verdween drie jaar geleden en sindsdien wil Jake ervoor zorgen dat iedereen om wie hij geeft veilig is.

Jake heeft een onverwoestbaar zelfvertrouwen en een enorme computerkennis en hiermee gaat hij de strijd aan met slechteriken, gevaarlijke robots en ander gespuis. Maar op een dag legt de kwaadaardige professor Zone de stad lam en ontvoert de dochter van de president. Jake zal nu in actie moeten komen met gevaar voor eigen leven.

Macy Hoogendijk uit klas 2C. Ze is zo ongelooflijk mooi.
‘Jake!’
Jake schrikt wakker en ziet dat Chin voor hem staat.
‘Je mond staat open!’
Snel doet Jake zijn mond dicht.
‘Je doet alsof je Macy voor het eerst ziet. Je geeft haar al bijna een halfjaar wiskundebijles,’ zegt Chin.

Titel: Yakanuko – Een gevaarlijke opdracht
Auteur: Curt Fortin
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025866570
Voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Lees ook:De roep van de wolf
Lees ook:Mijn reis met Jake – Morgan Matson
Lees ook:Jake en de T.rex – Thé Tjong-Khing
Lees ook:Furie
Lees ook:Klassieker: Het geheim van de afgebeten vingers – Rindert Kromhout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>