Wiplala (filmeditie) – Annie M.G. Schmidt

Sinds 19 november is de film Wiplala te zien in de bioscopen. De film is gebaseerd op het bekende boek Wiplala van Annie M.G. Schmidt. Eerder werden ook al haar kinderboeken over Minoes, Abeltje en Pluk van de Petteflat verfilmd.

“Meneer Blom zat te tikken op zijn schrijfmachine. Het was een heel oude, heel hoge schrijfmachine, die verschrikkelijk veel lawaai maakte.” Zo begint het kinderboek Wiplala. Het verhaal gaat over een klein mannetje. Geen Kabouter, maar een Wiplala en zo heet hij ook.

Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar vergeet steeds hoe hij alles weer terug getinkeld krijgt. Op een dag tinkelt hij de familie Blom net zo klein als hemzelf. Dit is de start van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer ‘normaal’ worden?

Vele generaties zijn bekend met het verhaal, omdat het al sinds 1957 wordt verkocht. Het scenario van de film is geschreven door Tamara Bos en de film werd geregisseerd door Tim Oliehoek. Acteur Geza Weisz speelt de rol van Wiplala en Peter Paul Muller speelt vader Blom. Kijk in de Bioscoop Agenda waar de film nog te zien is bij jou in de buurt en bekijk de trailer hieronder.

Titel: Wiplala (filmeditie)
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117294
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Klassieker: Wiplala en Wiplala weer – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:De liedjes uit Wiplala Weer
Lees ook:Wiplala in het theater
Lees ook:‘Wiplala’ wordt film en musical
Lees ook:Er ís er een járig! Annie M.G. Schmidt 100 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>