Bruno wordt een superheld – Håkon Øvreås

Overdag is hij gewoon Bruno, maar zodra de zon verdwijnt, verandert hij in Bruino – de superheld die nergens bang voor is.Bruno wordt een superheld is een kinderboek van de Noorse schrijver en dichter Håkon Øvreås. Het werd bekroond tot beste Noorse kinderboek van het jaar.

Bruno gaat er elke avond met zijn kwast en bruine verf op uit. Hij gaat dan bijvoorbeeld de fietsen van de grootste pestkoppen op school bruin verven. Samen met zijn vrienden, Arthur en Louise, zet hij zich in tegen pestkoppen. Deze vriendschappen geven hem de moed en warmte om te kunnen strijden tegen onrecht.

Arthur wordt ‘s avonds Zwarthur en Louise noemen ze Blouise. Bruno’s opa is overleden, maar ‘s nachts komt hij voor Bruno weer tot leven. Het boek heeft dan ook veel diepgang; het gaat in op het rouwproces van Bruno en hoe erg hij zijn opa mist. Opa wil ‘s avonds afscheid van Bruno nemen en geeft hem zijn horloge: “Elke keer als het tikt is dat mijn hart dat slaat,” aldus opa.

Volgens de Noorse krant Aftenposten is het een “hartveroverend boek over drie kleine superhelden”. Het boek is dan ook onderdeel van de Tiplijst Kinderjury 2015 en bevat humoristische illustraties van Øyvind Torseter. Edward van de Vendel vertaalde het boek van het Noors naar het Nederlands.

Titel: Bruno wordt een superheld
Auteur: Håkon Øvreås
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117218
Voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Lees ook:Arthur wordt beroemd – Håkon Øvreås
Lees ook:Wat doe je tegen pestkoppen? – Niki Daly
Lees ook:De donker-doos – Louise Greig
Lees ook:Anne en de strijd tegen de monstermeiden – Audhild Solberg
Lees ook:Mijn oma is een superheld – Marloes van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>