Klassieker: De vloek van Woestewolf – Paul Biegel

De vloek van Woestewolf is een klassieker van Paul Biegel met illustraties van Carl Hollander. Het boek is dit jaar verkozen tot Kerntitel voor groep 5 en 6 in de Kinderboekenweek.

Wat moet het kleine driftige doktertje, het geleerde heertje dat zoekt en denkt en in boeken neust, wat moet die dokter Kroch ineens met een kist vol goud? En wat betekent die vreemde, half onleesbare brief die samen met de goudkist bij de dokter wordt bezorgd?

Een brief met een smeekbede om hulp, van een patiënt die lijdt aan… goudkoorts. De dokter smijt de brief weg, en laat zijn knecht Valet de kist met goud in een hoek van zijn spreekkamer zetten. Maar de struik – rovers Oenk en Boenk zijn wel geïnteresseerd in de kist. Dat merkt de dokter als hij de volgende dag tijdens zijn spreekuur wordt weggeroepen en tegelijkertijd het goud uit de kist wordt geroofd.

Dan komt de dokter er eindelijk achter dat er iets bijzonders met het goud aan de hand moet zijn, iets zó bijzonders dat hij besluit op de vreemde brief in te gaan en een tocht te ondernemen naar de patiënt met goudkoorts: de Hertog van Woestewolf…

Titel: De vloek van Woestewolf
Auteur: Paul Biegel
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047750055
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:De zoute goudvis – Paul Biegel
Lees ook:De kleren van Sinterklaas
Lees ook:Klassieker: De karabijn – Paul Biegel
Lees ook:Paul Biegeldag
Lees ook:63e Kinderboekenweek van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>