Het spookje & De kleine heks – Otfried Preussler

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Uitgeverij Lemniscaat de klassiekers Het spookje en De kleine heks van Otfried Preussler opnieuw uitgebracht. En met de oorspronkelijke tekeningen in kleur is het nóg lekkerder griezelen!

In een kast in Slot Uilenstein woont het spookje. Elke nacht,als de klok twaalf slaat, wordt hij wakker en spookt hij vrolijk rond. Hij heeft een sleutelbos met dertien sleutels, waarmee hij alle deuren en kisten kan openen.

Het liefste gaat hij langs bij zijn beste vriend Ohoe Sjoehoe de uil, om samen herinneringen op te halen aan kanonnen, soldaten, oorlogen en een weddenschap met een Graaf. Het spookje is heel gelukkig. Alleen valt hij altijd om één uur weer in slaap in zijn kast…

En hij zou zo graag eens zien hoe het leven er overdag uitziet. Al was het maar één keertje. Zal het het spookje lukken om een dagspookje te worden? En wat zullen de mensen buiten doen als ze een spookje zien?

Samen met haar raaf Abraxas woont de kleine heks diep in het bos. Ze kent nog niet alle heksenkunsten uit haar hoofd. Daarom mag ze niet meedoen aan de heksenbijeenkomst op de Bloksberg.

Maar de kleine heks zal die bergheksen, bosheksen, moerasheksen, nevelheksen, onweersheksen, windheksen, knoestheksen en kruidenheksen eens wat laten zien! Ze haalt heel wat streken uit. De kleine heks helpt de een, plaagt de ander en rolt van het ene avontuur in het andere. Van zo’n heksje moét je wel houden.

De kleine heks en Het spookje zijn nog steeds heel geliefd bij kinderen. De boeken werden al in tientallen talen vertaald en Preusslers titels zijn al meer dan vijftig miljoen keer verkocht. Het was een oude wens van Otfried Preussler dat de illustraties in zijn boeken zouden worden ingekleurd.

Ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag gebeurde dat bij De kleine heksHet spookje en De kleine waterman. Preussler maakte het alleen niet meer mee: hij stierf op zijn negenentachtigste.

Titel: Het spookje / De kleine heks
Auteur: Otfried Preussler
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709664 /
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Sam het spookje. De spooktrein… en hoe je die overleeft!
Lees ook:Oscar & Felix – Annick Beyers
Lees ook:Wonkenstein (Het schepsel uit mijn kast 1) – Obert Skye
Lees ook:Heks Teekla (In het Heksenbos 4) – Patricia David & Kristina Ruell
Lees ook:Welterusten, kleine Billy-Bob – Pauline Oud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>