Klassieker: De eend, de dood en de tulp – Wolf Erlbruch

Er is nu een heruitgave verschenen van de moderne klassieker De eend, de dood en de tulp van meesterillustrator Wolf Erlbruch. De eend, de dood en de tulp ontving in 2008 zowel een Zilveren Griffel als een Vlag & Wimpel van de Penseeljury.

De eend wordt al een tijdje gevolgd door een onbekende figuur. Die stelt zich voor als de dood. De eend is bang dat ze nu snel zal sterven. Maar de dood en de eend blijken nog een heleboel te bespreken te hebben. Tot de eend uiteindelijk helemaal niet meer bang is voor de dood.

Uit het rapport van de Griffeljury:
Er staan in dit boek een paar honderd zorgvuldig gekozen woorden. Zij vertellen al even sober als de tekeningen het verhaal van de dood die geduldig is en vriendelijk en de eend die daar vrede mee heeft. Dit boek over de dood is een vriendelijk boek. (…) De eend, de dood en de tulp is een boek om dag na dag op telkens een andere pagina open te leggen.

Titel: De eend, de dood en de tulp
Auteur: Wolf Erlbruch
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089672117
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Recensie: De eend, de dood en de tulp – Wolf Erlbruch
Lees ook:Wolf Erlbruch wint Astrid Lindgren Memorial Award 2017
Lees ook:De eend, de dood en de tulp
Lees ook:Ben je bang in het bos, Grote Wolf? – Jan De Kinder
Lees ook:De bril van Wolf – Sylvia Vanden Heede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>