Klassieker: Levende bezems – Lisa Tetzner

De levende bezems zijn er weer! Boekhandelaren schrokken toen ze vernamen dat het boek van Lisa Tetzner niet meer leverbaar was. Het is ten slotte een klassieker… en daar was Uitgeverij Ploegsma het gelukkig mee eens.

Levende bezems, dat waren jongens tussen de negen en de veertien jaar die als hulpjes van Italiaanse schoorsteenvegers werkten. Dat was geen fijn baantje; ze moesten in stikdonkere, nauwe schoorstenen kruipen, werden vies en kregen vaak roet in hun longen.

Dit boek gaat over zo’n ‘levende bezem’. Giorgio wordt door zijn vader verkocht aan de man met het litteken. Na een lange en avontuurlijke reis komt hij aan in Milaan. Als schoorsteenvegerjongen moet Giorgio keihard werken en wordt hij slecht behandeld. Hij sluit zich aan bij de ‘Bond van de Zwartgezichten’. Die bestaat uit allemaal levende bezems. Samen proberen ze vrij te komen…

Titel: Levende bezems
Auteur: Lisa Tetzner
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021677194
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:1989 (Time Travel Girl 1) – Susanne Wittpennig
Lees ook:De schaduw van Leonardo
Lees ook:Klassieker: Naar oma en opa Pannenkoek – Vivian den Hollander
Lees ook:Lekker nooit niet bang! – Vivian den Hollander
Lees ook:Piratenzoon – Rob Ruggenberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>