Klassieker: Als de olifanten vechten – Dirk Bracke

Als de olifanten vechten is een populaire titel van Dirk Bracke en daarom recentelijk opnieuw uitgegeven door het Davidsfonds. Het verhaal heeft het heftige onderwerp kindsoldaten als thema.

Isaac is vijftien als hij door rebellen van het LRA (Lord’s Resistance Army) wordt meegenomen. Hun eenheid, die vooral uit kinderen en jongeren bestaat, moet onder de leiding van de brute commandant Scar Oeganda helpen veroveren op het regeringsleger.

Isaac wordt er beste maatjes met Richard, die de honger en verstikkende ellende van een vluchtelingenkamp achterliet om zich bij de kindsoldaten van Scar aan te sluiten.

De rekruten worden opgeleid tot keiharde vechtmachines en leren vooral ook hun gevoelens te verdringen. Tijdens een van hun plundertochten ontvoeren ze de meisjes van een internaat.

Isaac is meteen onder de indruk van de vastberadenheid van Monica. Hun liefde lijkt echter geen enkele kans te krijgen, want elke vorm van emotie wordt door het LRA genadeloos afgestraft…

Titel: Als de olifanten vechten
Auteur: Dirk Bracke
Uitgeverij: Davidsfonds
ISBN: 9789059088061
Voor Young Adults.

Lees ook:Dirk Brackes Engelenhuis verfilmd
Lees ook:Has#tag – Dirk Bracke
Lees ook:Over the edge
Lees ook:Vechten tegen de golven – Ineke Kraijo
Lees ook:Preview Over the edge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>