Klassieker: Uit het leven van Dik Trom – C. Joh. Kieviet

‘Dik Trom is het belangrijkste kinderboek. Wij – Annie M.G. Schmidt, iedereen – staan allemaal op de schouders van C. Joh. Kieviet.’ Dit zei Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten begin dit jaar in DWDD. En nu is alweer de 105e druk verschenen!

Uit het leven van Dik Trom verscheen in 1891 en nu, precies 125 jaar later, is het dikke jongetje dat vol streken zit nog steeds bekend bij jong en oud. Kieviet schreef de verhalen omdat hij vond dat al die ‘brave’ kinderboeken die er waren, niet aansloten bij de belevingswereld van kinderen.

Dik Trom is een deugniet met een hartje van goud, met wie het ondanks al zijn capriolen altijd goed afloopt. Door de jaren heen genoten miljoenen mensen van zijn avonturen. Deze nieuwe uitgave is een bind-up van Uit het leven van Dik Trom en Dik Trom en zijn dorpsgenoten.

De teksten zijn herzien en aangepast aan de huidige tijd, zodat ook de lezers van nu er weer een hoop plezier aan kunnen beleven! De beste serie aller tijden heeft daarnaast ook nog een mooi retrojasje gekregen.

Titel: Uit het leven van Dik Trom
Auteur: C. Joh. Kieviet
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020622201
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Uit het leven van Dik Trom
Lees ook:De nieuwe Dik Trom
Lees ook:Wie wordt de nieuwe Dik Trom?
Lees ook:Klassieker: Kippenvel Junior bind-up & Kippenvel bind-up – R.L. Stine
Lees ook:Klassieker: Dik Trom – Cornelis Johannes Kievie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>