Klassieker: Robin en God – Sjoerd Kuyper

De kleuter Robin, favoriet bij iedere voorleesouder, wordt dit jaar vijfentwintig. Tijd voor een heruitgave van misschien wel zijn mooiste boek: Robin en God.

‘Dus,’ zegt Robin, ‘dus… God is niet gevaarlijk?’ ‘Welnee,’ zegt opa. ‘Een leeuw, die is gevaarlijk.’ Robin zucht heel diep. Hij vindt het fijn dat God niet gevaarlijk is.

Hoe zit dat nou met God? Dat wil Robin graag weten. Maar volgens zijn vader bestaat God niet, klaar uit. Toch weet Robin dat zo net nog niet, dus hij gaat te rade bij zijn opa, die wél denkt dat God bestaat, en ook denkt er wel veel van te weten.

Maar God is niet zo eenvoudig – zeker niet als je zoveel vragen kunt bedenken als Robin. En al helemaal niet als je vader ook nog vol blijft houden dat het allemaal onzin is.

De manier waarop Sjoerd Kuyper schrijft over de kleutervragen over leven en dood en daarna, werd niet voor niets met een Gouden Griffel bekroond. Hij zei het zelf al eens: ‘Ik kan allejezus mooi schrijven.’ Bij een boek als dit kun je dat alleen maar grondig beamen.

Als opa en oma er zijn, leest opa voor. Dat is het fijnst. Want opa leest beneden voor, in de kamer, bij de kachel. Als opa voorleest mag Robin bij hem op schoot zitten en opa slaat zijn armen om Robin heen. Zo leest opa voor. Vandaag ook.

Neem je kleuter op schoot en lees hem het bijzonder boek Robin en God van Sjoerd Kuyper voor. Dat zal hij of zij nooit meer vergeten.

Titel: Robin en God
Auteur: Sjoerd Kuyper
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707448
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Lang leve Robin! – Sjoerd Kuyper
Lees ook:Opnieuw in de boekhandel: Een muts voor de maan – Sjoerd Kuyper en Jan Jutte
Lees ook:Sjoerd Kuyper weer onder dak
Lees ook:Theo Thijssen-prijs voor Sjoerd Kuyper!
Lees ook:Annie M.G. Schmidtlezing 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>