Klassieker: De Rode Prinses – Paul Biegel

De Rode Prinses van Paul Biegel is een klassieker uit 1987 waarin een prinsesje wordt ontvoerde door een bende met Duitse namen. ‘Wij zijn nog nooit buiten de poort geweest,’ zegt zij. ‘Wij vinden dit erg leuk.’

De twaalfjarige Rode Prinses wordt ontvoerd door de drie gemene rovers Holz, Bolz en Schwanenstolz, als zij voor de eerste keer buiten het paleis komt. Ze vindt de ontvoering helemaal niet eng, ze geniet er zelfs van.

Van het volk heeft niemand ooit de Rode Prinses gezien. De bevolking denkt hierdoor dat ze niet echt bestaat en dat het een truc van de koning is om de mensen geld uit de zak te kloppen. Maar intussen beleeft de Rode Prinses – die, jawel, wel degelijk bestaat – het ene avontuur na het andere.

Arme Rode Prinses? Mijn hemel! Hare Koninklijke Hoogheid was in ‘t geheel niet arm. In ‘t geheel niet onder de indruk. Besefte totaal niet het gevaar waarin Hare Koninklijke Hoogheid zich bevond. (…) Bleef bij het raam zitten, drukte haar neus plat tegen de ruit ondanks al onze waarschuwingen, ja, lachte alsof ze plezier had, en… zong zelfs mee met de rovers.

Het boek kreeg in 1988 de tweede prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 tot 12 jaar.

Titel: De Rode Prinses
Auteur: Paul Biegel
Uitgeverij: Holland
ISBN: 9789047750048
Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Paul Biegeldag
Lees ook:Klassieker: De vloek van Woestewolf – Paul Biegel
Lees ook:De zoute goudvis – Paul Biegel
Lees ook:Paul Biegeldag
Lees ook:De kleren van Sinterklaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>