Klassieker: Het kleine huis op de prairie – Laura Ingalls Wilder

Vroeger zaten er vele mensen voor de buis gekluisterd om naar Het kleine huis op de prairie te kijken, de tv-serie die gebaseerd is op de beroemde boeken van Laura Ingalls Wilder. Inmiddels kan Het kleine huis op de prairie dan ook met recht een klassieker worden genoemd.

In 2014 bracht uitgeverij Ploegsma een gloednieuwe versie uit van het boek over vrijheid en avontuur. Het bevat de eerste twee delen uit de serie Het kleine huis: Het kleine huis in het grote bos en Het kleine huis op de prairie.

In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen, wel leven er wolven, beren en wilde katten. En in de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Maar ze vinden het er fijn.

Als het avontuur weer begint te trekken, pakken Laura’s ouders al hun spullen in een huifkar en gaat het gezin op weg. Wekenlang trekken ze over ongebaande wegen, om uiteindelijk in het wijde land van de indianen de plek te vinden waar haar vader wil blijven.

Ook vandaag de dag worden de avonturen van het pioniersgezin Ingalls nog altijd gelezen. De zelfvoorzienendheid van de familie past ook heel goed bij deze tijd waarin veel mensen weer zelf hun brood bakken, groenten kweken in hun eigen moestuin en eten plukken in de natuur. Het is fijn om je onder te dompelen in hun leven vol tegenslagen, geloof, hoop, en liefde. Ondanks alles blijven ze in elkaar vertrouwen.

Titel: Het kleine huis op de prairie
Auteur: Laura Ingalls Wilder
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673677
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Klassieker: Het kleine huis aan de rivier – Laura Ingalls Wilder
Lees ook:Klassieker: De A van Abeltje – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Recensie: Joehoe! Ik wil een koe – Angelique van Dam
Lees ook:Vlechten – Laura & Marie
Lees ook:Vermist (Vermist 1) – Sophie McKenzie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>