Klassieker: Stappe stappe step – Miep Diekmann

Vanwege de 90ste verjaardag van schrijfster Miep Diekmann is er onlangs een speciale editie in kleur van haar bestseller Stappe stappe step verschenen.

De klassieker voor twee- en driejarigen bevat tijdloze versjes over het krijgen van een broertje of zusje. De emoties en grappige situaties zijn herkenbaar voor kinderen die opeens een grote broer of grote zus worden of zijn geworden.

Het is voor het eerst dat de oorspronkelijke illustraties van Thé Tjong-Khing in kleur zijn verschenen. De bekende illustrator ontving meerdere bekroningen gedurende zijn loopbaan, waaronder de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Miep Diekmann heeft meer dan 70 kinder- en jeugdboeken geschreven. Zij was één van de pioniers op het gebied van versjes voor twee- en driejarigen. Voordat Diekmann deze publiceerde aan het eind van de zeventiger jaren bestonden deze nog maar nauwelijks.

Titel: Stappe stappe step
Auteur: Miep Diekmann
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117171
Voor kinderen van twee en drie jaar.

Lees ook:Miep Diekmann-prijs voor scriptie
Lees ook:Kinderboekenschrijfster Miep Diekmann overleden
Lees ook:Letterkundig Museum eert Tjong-Khing
Lees ook:Max Velthuijsprijs voor Thé Tjong-Khing
Lees ook:Dit is Miep – Kristof Devos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>