Raar maar waar: Verjaardag

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over Verjaardagen. “Er zijn 9 miljoen mensen op dezelfde dag jarig als jij.”

Je zou het misschien niet denken als je jarig bent, maar er zijn veel meer mensen jarig op dezelfde dag als jij dan je zou verwachten. Misschien ken je wel mensen die op dezelfde dag jarig zijn, maar waarschijnlijk zijn dit er maar een paar.

Maar… in totaal zijn er maar liefst 9 miljoen mensen op de wereld die ook jarig zijn als jij jarig bent! Heel wat traktaties op een dag dus…

Boekentip
Bij dit feitje hoort de boekentip Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik van Jet Boeke. Ter ere van de 30ste verjaardag van Dikkie Dik heeft Uitgeverij Gottmer de dertig mooiste Dikkie Dik-verhalen gebundeld in een superdik boek van maar liefst 192 bladzijden.

De grote platen maken het boek zeer geschikt om voor te lezen. Maar het meest bijzondere aan dit jubileumboek is het omslag: niemand zal voorbijlopen aan het mooie hologram, waarop we Dikkie Dik in en uit een hangmat zien klauteren.

Titel: Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik
Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025743536
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:De mooiste verhalen van Dikkie Dik – Jet Boeke
Lees ook:Raar maar waar: Elleboog
Lees ook:Raar maar waar: Kip
Lees ook:Dikkie Dik Zomerfratsen – Jet Boeke
Lees ook:Dit is Dikkie Dik – Jet Boeke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>