Raar maar waar: Boom

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat het feitje over bomen. “De oudste boom ter wereld is meer dan 4700 jaar oud.”

De boom is een Bristlecone Pine en staat in de White Mountains in Californië, een staat in de Verenigde Staten. Een Bristlecone Pine is een soort dennenboom.

De exacte leeftijd van de boom is 4767 jaar. Rond 1950 ontdekte Edward Schulman enkele bomen die meer dan 3.000 en 4.000 jaar oud zijn in de White Mountains op een hoogte van 3048 tot 3354 meter. De oudste van deze bomen was de ‘Methuselah’ met zijn 4767 jaar.

Boekentip
Bij dit feitje hoort de boekentip Benjamins boom van Bernadette Watts, waarin Benjamin ervan droomt zijn moeder de mooiste boom van de wereld te geven en hij teleurgesteld is over de zwarte stok die opa hem geeft.

Hoe kan die kale tak ooit een mooie boom worden? Dan veranderen de seizoenen en zo ook het boompje. Zal Benjamins boom tot bloei komen?

Dit betoverende verhaal over geven en geduld en de veranderende seizoenen wordt tot leven gebracht door Bernadette Watts’ prachtig gedetailleerde illustraties van de natuur om ons heen.

Titel: Benjamins boom
Auteur: Bernadette Watts
Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060387566
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Benjamins boom – Bernadette Watts
Lees ook:Raar maar waar: Kip
Lees ook:Raar maar waar: Verjaardag
Lees ook:Raar maar waar: Schildpad
Lees ook:Raar maar waar: Elleboog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>