Raar maar waar: Schildpad

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag is dat een feitje over de schildpad. “Een schildpad kan ademen via zijn kont.”

Schildpadden doen de dingen graag een beetje anders, om niet te zeggen helemaal omgekeerd. Sommige waterschildpadden hebben bloedvatrijke uitstulpingen aan hun kont waarmee ze zuurstof kunnen opnemen terwijl ze onder water zitten.

Boekentip
Bij dit feitje hoort de boekentip Schatjes van schildpadjes van Thea Stilton. Hierin wordt het strand van Walviseiland, waar zeeschildpadden iedere zomer hun eieren komen leggen, bedreigd door een kolonie algen.

De Thea Sisters komen meteen in actie en doen er alles aan om de twee nesten schildpadjes met hun leven te beschermen.

Ze hadden geen beter moment kunnen uitkiezen, want niemand minder dan de wereldberoemde maker van natuur lms James Kaki en zijn assistent zijn net op Topford aangekomen! Ze zullen de komende maanden lesgeven over de fijne kneepjes van hun vak. Daar hebben de Sisters wel oren naar!

Titel: Schatjes van schildpadjes
Serie en deel: Het leven op topford 14
Auteur: Thea Stilton
Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085923039
Voor kinderen tussen de 9 en 10 jaar.

Lees ook:Schatjes van schildpadjes (Het leven op Topford 14) – Thea Stilton
Lees ook:Onrust op de manege (Het leven op Topford 17) – Thea Stilton
Lees ook:Liefde in de schijnwerpers
Lees ook:Topsport op Topford (Het leven op Topford 16) – Thea Stilton
Lees ook:Het skikampioenschap (Het leven op Topford 18) – Thea Stilton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>