Koning Arthur – Marc Veerkamp

Van januari tot en met eind mei 2016 speelt de familievoorstelling Koning Arthur van Theater Terra in zo’n 60 steden in Nederland en Vlaanderen. Marc Veerkamp herschreef de bekende legende vol spanning, avontuur én humor.

Het is de eerste jeugdroman voor Veerkamp en de perfecte aanvulling op de theatervoorstelling, maar je kunt het als los verhaal ook uitstekend (voor)lezen. Het mooie omslag is van de ervaren illustrator Geert Gratama en is gebaseerd op de theaterposter.

Al jaren verlangt het Engelse volk naar een koning. Volgens een legende kan er pas iemand gekroond worden wanneer het diegene lukt om een betoverd zwaard uit een enorme steen los te trekken.

Veel dappere ridders hebben dit geprobeerd, maar het is tot dan toe nog niemand gelukt. Dan trekt de jonge schildknaap Arthur het zwaard moeiteloos uit de steen. Met hulp van de Tovenaar Merlijn zou Arthur weleens de grootste koning kunnen worden die Engeland ooit heeft gekend…

Titel: Koning Arthur
Auteur: Marc Veerkamp
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000347070
Voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar.

Lees ook:De brief voor de koning
Lees ook:De legende van de Vuurvogel – Femke Dekker
Lees ook:Trailers: Arthur en de wraak van Malthazard
Lees ook:De zeepridder ziet een spook – Kristien In-’t-Ven
Lees ook:Arthur wordt beroemd – Håkon Øvreås

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>