Film by the sea

Film by the Sea 2009 (11 t/m 20 september) heeft een speciale middag voor kinderen. Met onder meer de film Prinses Lillifee, gebaseerd op de boeken van Monika Finsterbusch.

Op woensdag 16 september kunnen kinderen ´s middags naar Prinses Lillifee, het spannende verhaal van Lillifee die samen met haar vriendjes allerlei problemen moet overwinnen. Overal waar Lillifee en haar beste vriend Pupsi het varken komen, laat ze een magisch roze spoor achter van glinsterende vlinders en fonkelende sterren. Lillifee ontdekt al gauw dat niet iedereen in Pinkovia gelukkig is. De bewoners klagen over de vijandigheid tussen de feeën Flicker en Mistral. Zelfs Pupsi het varken kan in hun ogen niets goed doen. Prinses Lillifee heeft drie regisseurs: de beginnende Zhi-Jian Xu, Ansgar Niebuhr die de animatieserie Pippi Langkous (1997) regisseerde, en Alan Simpson, de regisseur van vele jeugd animatiefilms zoals The Lion, the Witch & the Wardrobe (1979).

Film by the Sea ging op zoek naar wat lezers van de Provinciale Zeeuwse Courant (sponsor van het festival) de beste literatuurverfilming vonden van het afgelopen jaar. De top 5 wordt vertoond tijdens de komende editie van het filmfestival. Onder de kanshebbers Oorlogswinter (Jan Terlouw) en De jongen in de gestreepte pyjama (John Boyne). De uitslag wordt tijdens het festival bekendgemaakt.

Zie: Film by the sea.

Lees ook:Nederlands Film Festival 2009
Lees ook:Oorlogswinter gaat voor een Oscar
Lees ook:Brief voor de koning bekroond
Lees ook:Oorlogswinter beste Europese jeugdfilm
Lees ook:Stefan Boonens ‘Laatste dag’ wordt kortfilm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>