Pantalone brengt Keel van de nachtegaal

In het nieuwe seizoen komt het Vlaamse productiehuis Pantalone met de theaterbewerking van Het geheim van de keel van de nachtegaal van Peter Verhelst en Carll Cneut.

Dromen van keizers
In sprookjes kunnen de dromen en wensen van keizers in één vingerknip realiteit worden. In Het geheim van de keel van de Nachtegaal droomt een Chinese keizer van een nieuwe Keizerlijke Tuin der Tuinen. Het wonderlijke is dat een eenvoudige sterveling er inderdaad in slaagt om die droom uit het hoofd van de keizer te plukken en uit te voeren. Samen met de inwoners van het keizerrijk hapt de toeschouwer naar adem bij al het moois dat in woorden en beelden wordt opgetrokken. Maar zelfs de dromen van keizers schieten soms te kort. Pas als de keizer een nachtegaal hoort, weet hij dat die muziek deel moet uitmaken van zijn tuin. De nachtegaal is gewillig, maar niet willoos. Zijn muziek is uniek, maar niet te vangen. Kunnen almachtige keizers leven met de gedachte dat iets aan hun wil ontsnapt? Kunnen almachtige keizers leven met het idee dat het geheim van de keel van de nachtegaal een geheim blijft?

Klanktapijt
Auteur Peter Verhelst vat het geheim van de keel van de nachtegaal in een muzikale en poëtische tekst zonder het mysterie te verstoren. In de toneelversie van Pantalone brengt actrice Sara De Bosschere de verschillende personages in al hun eenvoud tot leven. Filip Bral vertaalt verlangens, emoties en schoonheid in een keizerlijk klanktapijt. Het geheel wordt een muzikale vertelling voor iedereen vanaf 7 jaar naar een sprookje van Hans Christian Andersen anders neergeschreven door Peter Verhelst verteld door Sara De Bosschere en met muziek van Filip Bral.

Europalia China
Het boek van Verhelst, met illustraties van Carll Cneut, won dit jaar een Boekenwelp, een Boekenpluim, de Woutertje Pieterse Prijs , de Gouden Uil Jeugdliteratuur en een Zilveren Griffel.
De voorstelling is – o.a. in het kader van Europalia China – te zien op diverse plaatsen in Vlaanderen en later ook in Nederland. De voorlopige speellijst vind je op de website van Pantalone.

[Bron: Leesplein, Villakakelbont]

Lees ook:Gouden Griffel 2009 voor Peter Verhelst
Lees ook:Peter Verhelst is Gentse stadsdichter
Lees ook:Gouden Uil voor Verhelst en Cneut
Lees ook:Beste Boekomslag voor Nachtegaal
Lees ook:De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje – Peter Verhelst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>