Sterke verhalen in Nederlands Limburg

Van 27 augustus tot en met 4 september 2009 wordt in Limburg het Vertelfestival georganiseerd, voor kinderen en volwassenen.

Kinderboekenschrijver
Voor de tiende keer al wordt eind deze zomer op diverse locaties in Nederlands Limburg het Vertelfestival georganiseerd. Het thema is dit jaar Sterke verhalen en die worden gebracht in parken in Kerkrade, Beek, Margraten en Maastricht.
Een jaarlijkse traditie is het voorleesplein waar een bekende kinderboekenschrijver voorleest uit eigen werk. Dit jaar is dat Arend van Dam, bekend van onder meer Lang geleden, de geschiedenis van Nederland in vijftig verhalen.

Indiaas fabelboek
Aanwezig zijn ook verhalenvertellers als Bea de Groote en Eric Borrias. Rob Meurders vertelt over de dappere ridder Don Quichote. Anne van Delft (vertelster) en Tineke Williams (tolk Nederlandse Gebarentaal en mimespeelster), spelen de twee onweerstaanbare jakhalzen Kélilé en Demné uit het beroemde Indiase fabelboek Panchatantra.
Het openluchtfestival vindt plaats op diverse locaties in de Nederlandse provincie Limburg. Op de website vind je het hele programma. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar bibliotheek, museum of een andere culturele locatie.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Star Wars locaties: een compleet overzicht – Jason Fry
Lees ook:Kikker, Kleine ezel of spuit elf? Wie komt er bij jullie voorlezen?
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek
Lees ook:Ted van Lieshout schrijft Kinderdictee

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sterke verhalen in Nederlands Limburg

 1. marjo van weenen

  Als onbekend limburgs schrijfster, wil ik graag mijn kinderboek welles…nietes. charlotjes avonturen in het land achter de regenboog, bij jullie onder de aandacht brengen.

  Mijn boek wordt 3-2-2010 uitgegeven door free musketeers.
  14-3-2010 is mijn boekpresentatie in het Asta te Beek.

  Met vriendelijke groeten
  Marjo van Weenen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>