Harry Potter in Chicago

Op 30 april opent in het Chicago Museum of Science and Industry de grote Harry Potter-tentoonstelling, die de komende vijf jaar over de wereld zal reizen.

Wereldsteden
Het is allang aangekondigd, maar na de boeken en de films is het nu eindelijk zover. Harry Potter: The Exhibition zal vanaf volgende week 30 april tot en met 27 september in Chicago te zien zijn in het Chicago Museum of Science and Industry. Daarna reist ze vijf jaar lang langs een tiental wereldsteden.

Magische artefacten
De tentoonstelling toont onder meer originele kostuums en rekwisieten van de Harry Potterfilms. Je maakt er kennis met het vakmanschap waarmee decors en tal van magische artefacten die in de films werden gebruikt, vervaardigd werden. Tijdens de rondreis om de wereld zal de tentoonstelling telkens aangevuld worden met voorwerpen uit de laatste, nog te verschijnen films.

Niet licht vergeten
In een gigantische ruimte, 920 vierkante meter groot, worden de fans ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Er worden vele tienduizenden fans verwacht. Brad Globe, president, Warner Bros. Consumer Products is alvast in zijn nopjes met het project: “Het is haast ongelooflijk dat het Chicago Museum of Science and Industry nu al de duur van de tentoonstelling heeft verlengd vanwege de grote interesse. Voor de bezoekers wordt het in elk geval een ervaring die ze niet licht zullen vergeten.”
Tickets zijn nu al verkrijgbaar via de website. Ze zijn slechts geldig voor een bepaald tijdstip en kosten 26 dollar (20 euro) voor volwassenen en 19 dollar (15 euro) voor kinderen tussen 3 en 11.

[Bron: Harry Potter: The Exhibition, Villakakelbont]

Lees ook:Harry Potter: The Exhibition in Boston
Lees ook:Lego Harry Potter: Jaren 1-4 verschijnt mei 2010 + filmpje
Lees ook:Harry Potter-acteur verbouwt wiet
Lees ook:Harry Potter-tour komt naar Haarlem
Lees ook:Laatste ‘Harry Potter’-films in 3D

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>