Colofon

Welkom
Leuk dat je langskomt bij deze blog over Kinderboeken. Je kunt hier alles vinden over de nieuwste kinder- en jeugdboeken. Ook komt het genre Young Adult hier ruim aan bod. Je vindt hier het laatste nieuws, zoals informatie over speciale evenementen en activiteiten met betrekking tot kinderboeken.

Daarnaast is er informatie over auteurs, illustratoren, leespluimen, prijsuitreikingen, voorleesdagen, de kinderboekenweek, en nog veel meer! Bij elk besproken boek vindt je het ISBN nummer met een directe link naar het boek op bol.com, zodat je het snel kunt bestellen. Maar vergeet ook de plaatselijke boekhandel niet; de meeste boeken die we bespreken liggen ook in de winkel.

Doordat de blog in verschillende rubrieken is opgedeeld, kun je sneller en gemakkelijker vinden wat je zoekt. Zo zijn er verschillende leeftijdscategorieën: Babyboek, dreumesboek, 3 tot 6 jaar, 6 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar, 12 tot 16 jaar en Young Adult. Verder kun je zoeken op genre en op activiteit.

Op deze blog worden boeken besproken. Wil je echter dat een bepaald boek een uitgebreide recensie krijgt, dan kun je contact met mij opnemen via onderstaand e-mailadres. Houd er rekening mee dat ik hiervoor wel een leesexemplaar van het boek nodig heb. Ook mogen persberichten (m.b.t. het thema kinderboek) naar mijn e-mailadres worden gestuurd. Vervolgens kijk ik dan of het toegestuurde materiaal geschikt is voor deze blog.

Wil je een boek (of meerdere boeken) beschikbaar stellen voor een prijsvraag, dan kan dit natuurlijk ook. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bepaalde samenwerking, dan mag je dus gerust contact opnemen.

Kinderboekenblogger
Mijn naam is Marleen Struik, ik ben 29 jaar en afgestudeerd in de Engelse literatuur. Momenteel ben ik naast Kinderboekenblogger ook twee middagen te vinden in een boekhandel. Ook werk ik bij het bedrijf Straw Blocks Systems B.V. als marketing en pr-medewerker. Mijn volledige portfolio vind je hier.

Als klein meisje vond ik lezen al ontzettend leuk. Ik heb dan ook veel kinder- en jeugdboeken gelezen in mijn jeugd. Ik vind het nu nog steeds leuk om te kijken naar de nieuwste kinderboeken en om het laatste nieuws erover te volgen. Ook houd ik van Young Adult boeken. In Amerika is dit genre al ontzettend populair en ook in Nederland is het in opkomst.

Eén van mijn favoriete auteurs is Astrid Lindgren. Haar boeken lees ik ontzettend graag, ook nu nog. Pippi Langkous en Emil van de Hazelhoeve zijn mijn favoriete karakters. Ik houd ook erg van de Zweedse taal, want ik heb naast Engels ook Zweeds gestudeerd.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn berichten over kinder- en jeugdliteratuur te lezen. Mocht je vragen, tips, of suggesties hebben, mail dan naar marleenswritings[at]hotmail.com. Veel leesplezier!

Marleen


Marleen Struik
Redacteur Kinderboeken.blog.nl

marleenswritings[at]hotmail.com

 

Volg de Kinderboekenblog via TwitterFacebookBloglovin.

Blog Online
In juni 2005 is Blog Online begonnen met het uitgeven van themablogs. Sindsdien is het uitgegroeid tot het grootste Nederlandse netwerk van kwaliteitsblogs. Blog.nl bestaat uit een netwerk van 80 blogs, die samen 3,7 miljoen bezoekers per maand trekken. Elke blog heeft een bepaald thema en wordt door een journalist met passie geschreven. Ga naar deze pagina voor meer info over Blog.nl en kijk op deze pagina welke themablogs er allemaal zijn.

Wilt u adverteren?
Wilt u adverteren op Kinderboeken.blog.nl of één van de andere themablogs van Blog Online? Door de doelgerichte aanpak van Blog Online kunt u een specifieke doelgroep aanspreken of juist een heel breed publiek. Voor meer informatie bel 020 4459931 of vul het contactformulier in. Kijk ook op de speciale pagina over adverteren.