De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken – Roy Apps

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken is een boek van Roy Apps waarin je alles leert over geheimtaal en er zelf mee aan de slag gaat!

Wat is er spannender dan een geheime boodschap overbrengen of ontcijferen? Je voelt je een topspion! Geheimtaal wordt al duizenden jaren gebruikt. Een Perzische heerser tatoeëerde al in 500 voor Christus een boodschap op het hoofd van een kaalgeschoren slaaf – tijdens de lange reis die hij moest maken om de boodschap af te leveren, groeide het haar over de tekst heen, zodat die veilig aankwam.

Julius Caesar verzon een geheimschrift door iedere letter van het alfabet vier plaatsen op te schuiven. In de Tweede Wereldoorlog werd de eerste elektrische computer ontwikkeld… om geheime berichten te ontcijferen. En zelfs tennissers gebruiken geheime codes als ze dubbelen!

De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken zit vol bijzondere verhalen. En hoe meer je over de geschiedenis van het codeschrift te weten komt, hoe meer je leert hoe je zélf geheime berichten kunt overbrengen. Hoe maak je onzichtbare inkt? Wat is de varkenshokcode? Maak een eigen letter- of cijfercode… Om het in de meest eenvoudige oud-Griekse code te zeggen: !keob gidleweg nee taW

Titel: De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken
Auteur: Roy Apps
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709510
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Alfa Bravo Charlie – Sara Gillingham
Lees ook:De sleutel van Sleedoorn (Sleedoorn 1) – Kevin Sands
Lees ook:Met vijf Gottmer apps maak je kans op een iPad3!
Lees ook:Codekraker: Hiërogliefen
Lees ook:Tijdlijn doeboek – Peter Goes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>