De kosmos en ik – Govert Schilling

Hoe groot is de zon? Leeft er iets op andere planeten? Hoe heet is het binnen in een ster? En hoe ver kijken sterrenkundigen terug in de tijd? De kosmos is een wereld vol raadsels en extremen. Maar het is wel onze wereld!

Wij wonen op een klein planeetje in dat onmetelijke heelal, en de atomen in ons lichaam zijn ooit ontstaan in een andere ster. Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt kinderen in De kosmos en ik mee op een verrassende ontdekkingsreis door het universum.

Van de allerkleinste deeltjes tot de grootste sterrenstelsels; van de hitte van de oerknal tot het absolute nulpunt, en van onze naaste kosmische buren tot sterrenstelsels op miljarden lichtjaren afstand. Groot en klein; heet en koud; dichtbij en ver weg – dit boek biedt met zijn prachtige foto’s en leuke illustraties een heldere kennismaking met alle facetten van de sterrenkunde.

Titel: De kosmos en ik
Auteur: Govert Schilling
Uitgeverij: Fontaine
ISBN: 9789059568020
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:De ontdekking van de ruimte – Govert Schilling
Lees ook:Ongelooflijk raar/waar – Govert Schilling
Lees ook:Imagine. Shoot. Create. – Annegien Schilling
Lees ook:De mooiste ster – Daniëlle Schothorst
Lees ook:Kinderen met een ster – Martine Letterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>