Hemelvuur (Fire Sermon 2) – Francesca Haig

Hemelvuur is het tweede deel in de thrillerserie Fire Sermon van Francesca Haig en het vervolg op Vuurpreek. Eerst was er Katniss, nu is er Cass…

Vierhonderd jaar na nu heeft een nucleaire vuurzee huisgehouden op aarde. De natuur en de menselijke beschaving zoals wij die kennen zijn verwoest. Hoewel er geen sprake meer is van straling, komt ieder kind om raadselachtige redenen samen met een tweelingbroer of -zus ter wereld. Elk paar bestaat uit een lichamelijk perfecte Alfa en een door een afwijking getekende Omega. De manier waarop de Raad, het hoogste orgaan van de overheersende Alfa’s, over de samenleving regeert, doet denken aan apartheid.

Omega’s worden gebrandmerkt en uitgestoten, en Alfa’s eigenen zich de schaarse hulp- en voedselbronnen toe. Maar zelfs voor de Alfa’s valt er aan één wrang feit niet te ontkomen: als de ene tweelingbroer of -zus sterft, dan sterft ook de andere.

Cass is uniek onder Omega’s; zij heeft geen lichamelijke afwijking, maar gaat gebukt onder de last van een vooruitziende blik. Terwijl haar tweelingbroer Zach binnen de Raad steeds meer macht krijgt, koestert zij de gevaarlijkste droom die er is: die van een wereld waarin Alfa’s en Omega’s als gelijken naast elkaar leven.

Ergens aan de andere kant van de oceaan, hoopt ze, bevindt zich een plek waar Omega’s in veiligheid kunnen leven. Maar om daar te komen moet ze eerst de kust bereiken, en Cass’ meedogenloze broer Zach zit haar en haar vrienden op de hielen…

Titel: Hemelvuur
Serie: Fire Sermon 2
Auteur: Francesca Haig
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400504783
Voor Young Adults.

Lees ook:Vlam en as (Fire Sermon 3) – Francesca Haig
Lees ook:What Happened to Cass McBride – Gail Giles
Lees ook:De koningin & De favoriet (Selection serie) – Kiera Cass
Lees ook:Mijn broer is een superheld – David Solomons
Lees ook:Alles wat meisjes willen weten (For Girls Only!) – Séverine Clochard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>