Ademloos – Gerard van Gemert

Ademloos is een indringend en realistisch verhaal over vriendschap, vluchtelingen en voetbal. Sportschrijver Gerard van Gemert houdt een warm pleidooi voor openheid in tijden van wantrouwen en toenemende vreemdelingenhaat. 

Tijdens het voetballen met zijn vrienden ziet Joey al een paar keer een jongetje bij het trapveldje zitten. Hij blijkt Adil te heten. Adil vertelt dat hij in het nabijgelegen asielzoekerscentrum woont en voetbal heel leuk vindt.

Al snel blijkt dat de jongen bijzonder veel talent heeft, maar toch overal buiten de boot valt. Ook Joeys vrienden staan argwanend tegenover Adil. Maar dan vertelt Adil over zijn maandenlange reis van Syrië naar Nederland.

Titel: Ademloos
Auteur: Gerard van Gemert
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044829594
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Uitgespeeld – Gerard van Gemert
Lees ook:De witte stip – Gerard van Gemert
Lees ook:De spelletjesdief (Kief de goaltjesdief 12) – Gerard van Gemert
Lees ook:De Amerikaanse droom (De Hockeytweeling 6) – Gerard van Gemert
Lees ook:Spelbederf (De Voetbalgoden 16) – Gerard van Gemert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>