Dansen met een ooievaar – Karen Curé

Dansen met een ooievaar is een indringende roman van Karen Curé over familie, relaties, geheimen en onzekerheid. Invoelend en trefzeker. Voor lezers vanaf 13 jaar.

‘En waarvan wil je dan dat ik prentkaarten stuur?’ gromt papa. ‘Van honger lijdende kindjes of bombarderende vliegtuigen?’ ‘Ach, stik.’ Jacob ploft met zijn rug tegen de autostoel. Hij had er niet over moeten beginnen.

Jacob houdt van voetbal en stripverhalen, maar heeft geen vrienden. Zijn vuisten zijn nu eenmaal sneller dan zijn gedachten. Praten met papa is net zo moeilijk als dansen met een ooievaar.

Op een dag ontvangt Jacob een brief van een Zuid-Amerikaanse jongen. Eerst besteedt hij er weinig aandacht aan, maar na enkele brieven laat de schrijver hem niet meer los. Jacob probeert contact te zoeken, maar dan lijkt alles verkeerd te gaan.

Titel: Dansen met een ooievaar
Auteur: Karen Curé
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044829730
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Poëzieweek: Rijmpjes en versjes uit de oude doos
Lees ook:Een giraf kan niet dansen – Giles Andreae
Lees ook:Met de dood op de hielen
Lees ook:Muisje wil dansen – Anita Bijsterbosch
Lees ook:Waanzin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>