Steen, papier, schaar – Inés Garland

Steen, papier, schaar is een indrukwekkende liefdesroman in de tijd van militaire dictatuur in Argentinië. Het boek werd zowel in Argentinië als Duitsland uitgeroepen tot beste jeugdroman van het jaar.

Alma brengt samen met haar ouders ieder weekend door in hun buitenhuis op een eiland in de buurt van Buenos Aires. Daar wonen haar beste vriendin, Carmen, en haar broer Marito, en mede door hen voelt de tijd op het eiland als een sprookje.

Maar daar komt een eind aan als ze verliefd wordt op Marito en haar ouders Alma verbieden nog contact met hem te hebben. Hoe sterk zijn de gevoelens die Alma voor Marito heeft? En kan ze zich afzijdig houden van de politieke onrust in Argentinië?

Titel: Steen, papier, schaar
Auteur: Inés Garland
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045119878
Voor Young Adults.

Lees ook:Steen voor steen – Giuliano Ferri
Lees ook:Nieuw: de serie Soy Luna
Lees ook:Mijn steen – Elvis Peeters
Lees ook:Adempauze
Lees ook:Meneer Big en de spookridder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>