Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga

De zestien jaar oude natuurkundenerd Aysel is geobsedeerd door het plannen van haar eigen dood in de eerste roman Mijn hart en andere zwarte gaten van Jasmine Warga.

Met een moeder die haar nauwelijks kan aankijken zonder met haar ogen te knipperen, klasgenoten die continu achter haar rug om over haar roddelen, en een vader die met zijn gewelddadige misdrijf het plaatsje waar ze woont schokte, heeft Aysel redenen genoeg om haar leven te beëindigen.

Er is alleen een probleem: ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Maar als ze op een website stuit die de optie ‘Samen Zelfmoord’ biedt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden.

Ze vindt er Roman, een tienerjongen die achtervolgd wordt door de gevolgen van een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven.

Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wil gaan. Ze zal uiteindelijk moeten kiezen: een einde aan haar leven maken of Roman ervan proberen te overtuigen om hun levenskrachten te bundelen.

“Eerlijk en hartgrondig… iedere tiener die zich ooit een buitenstaander heeft gevoeld zal zich kunnen vereenzelvigen met de personages Aysel en Roman.” – Kirkus Reviews

Titel: Mijn hart en andere zwarte gaten
Auteur: Jasmine Warga
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045210148
Voor Young Adults.

Lees ook:Het filmscript
Lees ook:De zwarte piraat – Geronimo Stilton
Lees ook:Mijn kleine geluksdoosje – Jo Witek
Lees ook:Het alfabet van Candice Phee – Barry Jonsberg
Lees ook:Hou vast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>