Toen de wereld nog werelt was – Paul de Moor

Toen de wereld nog werelt was is een bijzondere coming-of-age roman van Paul de Moor die stilistisch en inhoudelijk het verlies vat van een tijd die niet meer terugkomt.

Isabelle Almers, een meisje van dertien, verliest haar moeder. Die dag knapt er iets in haar hoofd. Langzaam leert Isabelle om te gaan met het feit dat noch haar moeder, noch haar onbezorgde jeugd ooit nog terugkomt.

Isabelles verwerkingsproces voltrekt zich op het ritme van haar herinneringen aan hoe haar moeder was, haar omzwervingen door Gent, en haar ontluiken tot kunstenaar.

Mijn papa is een leugenaar. Mijn papa is de liefste papa van de werelt met een t. Mijn papa is ook de onnozelste van de werelt, ook met een t. Ik bedoel maar. Maar mijn papa liegt. Mijn papa liegt over mijn mama. Mijn papa zegt dat mijn mama niet meer is. Dat is gelogen. Mijn papa zegt dat het iets in het hoofd van mijn mama was. Iets dat knapte.

Toen de wereld nog werelt was is bijzonder vormgegeven met zwart-wit foto’s. Het is een ontroerend en lichtvoetig werk dat je ook ‘een literaire wandeling door Gent’ zou kunnen noemen.

Titel: Toen de wereld nog werelt was
Auteur: Paul de Moor
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401427012
Voor Young Adults.

Lees ook:Kolletje en het grote pannenkoekenfeest
Lees ook:Mijn papa is op jouw mama – Ilona Lammertink
Lees ook:Oma’s hoofd is versleten – Marieke van Ditshuizen
Lees ook:Mama Lief & Papa Held – Orianne Lallemand
Lees ook:Bobbi: De allerliefste papa & mama – Monica Maas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>