Een heel bijzonder meisje – Anna van Praag

Hoe is het om op te groeien in een sekte? Anna van Praag onthult het in haar zeer persoonlijke roman Een heel bijzonder meisje.

Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.

Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.

Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

Een heel bijzonder meisje is het meest persoonlijke verhaal van Anna van Praag, meesteres in het grijpen van haar lezers, tot nu toe. Anna groeide van haar tiende tot haar vijftiende deels op in een sekte.

Haar boek eindigt dan ook met een veelzeggende disclaimer: ‘Dit verhaal berust op een werkelijkheid die ik behoorlijk veel geweld heb aangedaan. Het is dan ook alleen maar mijn privé-werkelijkheid – en zelfs dat niet.’

Wil je alvast een stuk lezen uit de bijzondere roman Een heel bijzonder meisje? Je kunt hier een online leesfragment vinden.

Titel: Een heel bijzonder meisje
Auteur: Anna van Praag
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707431
Voor Young Adults.

Lees ook:De zilveren raaf – Geert Klaasen
Lees ook:Lief Prinsesje – Dirk Bracke & Herman van Campenhout
Lees ook:Preview Vossenjacht
Lees ook:Prim – Phebe Rasch
Lees ook:Anna’s tak – Mireille Messier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>