Is liefde lastig? – Reine De Pelseneer

Op zoek naar een tienerroman die leest als een trein? Is liefde lastig? van Reine De Pelseneer is een meeslepende roman over de moeilijke, maar fascinerende puzzel van de liefde.

Vier mensen staan voor een warme zomer in Antwerpen. Elk wegen ze, vanuit hun ervaringen, de waarde van de liefde af. Lisse, die haar grote liefde moet loslaten. Tino, die het huwelijk van zijn ouders ziet mislukken.

Ada, die in het bejaardentehuis terugkijkt op haar huwelijk. Seb, die treurt om zijn ex en de liefde uit zijn leven wil bannen. Vier mensen, wier paden elkaar onverwacht kruisen en beïnvloeden. Op het einde van de zomer zal alles anders zijn…

Seb verbergt zijn gezicht in zijn handpalmen. Het telefoongesprek van twee weken geleden maalt nog door zijn hoofd. Hij heeft gehuild, en gesmeekt of ze wilde terugkomen. Ongezien voor hem om te huilen na de breuk met een meisje, maar het was dan ook de eerste keer dat hij gedumpt werd. Meestal was hij degene die genoeg had van zijn vriendinnetje en die met een verhaaltje over botsende karakters, vrijheid en tijd nemen voor jezelf een punt zette achter wat dat meisje beschouwde als een relatie. Daar waar hij bij elke andere vriendin had getwijfeld, wist hij bij Millie zeker dat hij van haar hield.

Het is de eerste keer dat de Vlaamse schrijfster Reine De Pelseneer zich waagde aan een vuistdikke roman. Ze beschrijft hoe bang mensen vaak zijn om zich aan de liefde over te geven. Dit resulteerde in een mooi verhaal over vriendschap en liefde, en over aantrekken en afstoten.

Titel: Is liefde lastig?
Auteur: Reine De Pelseneer
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462910034
Voor Young Adults.

Lees ook:Wat ik wens – Reine De Pelseneer
Lees ook:Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel – Reine De Pelseneer
Lees ook:Vlad Vampier wil geen bloed – Reine De Pelseneer
Lees ook:Poëzieweek, elke dag een mooi gedicht
Lees ook:Een golfbreker in de zee – Jeroen Defauw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>