Overspoeld – Gideon Samson & Julius ’t Hart

Gideon Samson en Julius ‘t Hart schreven samen het boek Overspoeld en deze bijzondere samenwerking leidde tot een nominatie voor de Dioraphte Literatour Prijs 2015. Volgens 7Days sleept Gideon Samson je mee in de tsunami van 2004 “in een overrompelend verhaal dat verrast tot de laatste bladzijde”.

De eindexamens zijn voorbij en Pieter wil weg, de wereld zien. Via een vrijwilligersorganisatie komt hij terecht op Sri Lanka, waar hij Engelse les gaat geven op een school voor dove en blinde kinderen. Het is een leerzame en mooie tijd, en dat wordt alleen maar beter als hij rond kerst een paar dagen naar zee gaat.

Op het strand ontmoet Pieter de Zweedse Elin en hij wordt verliefd op haar. Maar dan wordt de kust van Sri Lanka getroffen door een enorme vloedgolf, die alles wat op haar weg komt vernietigt.

Gideon Samson is bekend van onder andere Ziek en Zwarte zwaan (allebei bekroond met een Zilveren Griffel). Overspoeld schreef hij samen met Julius ‘t Hart, die in 2004 vrijwilligerswerk deed op Sri Lanka toen dat eiland getroffen werd door een tsunami.

Titel: Overspoeld
Auteur: Gideon Samson & Julius ’t Hart
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045116433
Voor Young Adults.

Lees ook:Winnaars Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2015
Lees ook:Alle dieren drijven – Gideon Samson
Lees ook:Zeb. – Gideon Samson
Lees ook:Eilanddagen – Gideon Samson
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>