#selfie – Caja Cazemier

Caja Cazemier schrijft over alles wat jongeren mee kunnen maken; van verliefd zijn tot je anders voelen en van pesten en eenzaamheid tot internetverkering. Haar boeken zijn over het algemeen bestemd voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. In 192 pagina’s vertelt Cazemier deze keer over Mirte, een meisje dat baalt van haar ouders en internetverkering krijgt. Het is wederom een verhaal dat is gebaseerd op de realiteit.

In Mirte’s ogen behandelen haar ouders haar als een klein kind. Via social media spreekt een jongen haar aan en hij noemt haar ‘een mooie vrouw’. Hierdoor voelt Mirte zich opeens begrepen. Ze denkt dat de jongen haar wel serieus neemt, in tegenstelling tot haar ouders. Ze begint met Twan te appen, later zelfs te skypen en gaat vervolgens helemaal op in haar internetrelatie. Plotseling wil Twan echter meer van haar zien; hij vraagt om meer bloot. En daarbij wil hij haar ook nog eens in het echt ontmoeten.

De vraag is dus of Mirte hiermee instemt en of Twan wel de jongen is die hij zegt te zijn. ‘Een beangstigend realistisch boek’, zo wordt het boek beschreven op de site van Caja Cazemier. In recensies komt vaak naar voren dat Cazemier een groot inlevingsvermogen heeft. Haar kracht is dat ze “in de huid van jonge mensen kruipt en hun gevoelens oprecht weet te vertolken”, aldus Miet Declerq op Pluizer.be. Cazemier schreef in 2007 al het boek Vamp, waarmee ze de Prijs van de Jonge Jury won. Dit boek ging over ‘grooming’; oudere mannen die via internet contact zoeken met jonge meisjes en deze dwingen tot handelingen die ze niet willen. Omdat dit inmiddels veel vaker voorkomt, was het tijd voor een update. Cazemier schreef echter een compleet nieuw boek: #selfie.

Titel: #selfie
Auteur: Caja Cazemier
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673301
Voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Lees ook:Middelbare scholieren drinken steeds meer
Lees ook:Like me! – Caja Cazemier
Lees ook:Mission impossible – Caja Cazemier
Lees ook:Sky is the limit – Caja Cazemier
Lees ook:Made by Indira – Caja Cazemier & Martine Letterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>