The Schwa was here – Hoe onzichtbaar kun je zijn?

Iedereen heeft er wel eentje in de klas: een jongen of meisje dat niemand opmerkt, waarvan je zelfs aan het eind van het schooljaar de naam nog niet weet. Calvin Schwa is zo’n jongen – en de eerste die hem opmerkt is Antsy.

Antsy – Antonio Bonano – ziet in de onzichtbaarheid van de Schwa een mooie manier om geld te verdienen. Hij sluit weddenschappen af om de Schwa waagstukken te laten uitvoeren zonder gesnapt te worden. Dat gaat een tijd lang goed, tot de Schwa een hondenbak moet halen uit het huis van de plaatselijke excentrieke rijkaard Crawley. Antsy en Schwa worden op heterdaad betrapt en voor een keuze gesteld: de politie wordt erbij gehaald, of ze laten dagelijks de veertien Afghaanse honden van Crawley uit. Ze kiezen voor de laatste optie.

Na enige tijd krijgt Antsy er een nieuwe taak bij: Lexie, de blinde kleindochter van Crawley, op haar uitjes vergezellen. Het wordt een merkwaardige driehoeksverhouding. Antsy moet zien te schipperen tussen een meisje dat niet kan zien en een jongen die door niemand wordt gezien. Hij vraagt zich af hoe ver hij moet gaan om de Schwa voor de wereld zichtbaar te maken.
En dan bedenkt Lexie ook nog een manier om haar excentrieke grootvader uit zijn isolement te helpen…

Het heerlijk Brooklyneske verhaal van de Schwa leest als een bizarre Woody Allen film. En er zijn er kennelijk meer die dat vinden, want Neal Shusterman bewerkt op het ogenblik zijn boek tot een filmscript voor Disney.

Titel: The Schwa was here – Hoe onzichtbaar kun je zijn?
Auteur: Neal Shusterman
Aantal pagina’s: 240

[isbn]9789047701545[/isbn]

Lees ook:Antsy Does Time
Lees ook:Antsy Does Time – Neal Shusterman
Lees ook:De geheimzinnige gang (Accelerati 3) – Neal Shusterman & Eric Elfman
Lees ook:Boektrailer Antsy Does Time
Lees ook:De mysterieuze zolder (Accelerati 1) – Neal Shusterman & Eric Elfman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>