Voor ik doodga – Jenny Downham

Als je weet dat je nog maar een paar maanden te leven hebt, wat zou jij dan doen? Tessa is zestien jaar wanneer ze te horen krijgt dat ze over een paar maanden aan leukemie zal overlijden. De korte tijd die zij hier op aarde nog heeft, wil zij goed besteden.

Ze maakt daarom een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd. Terwijl Tessa aan haar lijst werkt verergert haar ziekte en komt haar einde dichterbij.

Voor ik doodga is een heel mooi en bijzonder boek. Het is een verhaal waarbij je soms moet lachen en soms je zakdoekjes bij de hand moet houden. Een zeer aangrijpend verhaal over Tessa’s strijd tegen haar ziekte en haar verlangen om de lijst af te maken.

Voor ik doodga is een van de vijftien boeken die meedingt naar de Prijs van de Jonge Jury 2009! Jenny Downham ging naar de toneelschool en werkte jarenlang in het alternatieve theatercircuit in Engeland. Voor ik doodga is haar debuut, dat over hele wereld verschijnt.

Titel: Voor ik doodga
Auteur: Jenny Downham
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021066929
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Beste debuutroman: Branford Boase Award
Lees ook:Nu stemmen voor de Jonge Jury 2009
Lees ook:Uitgespeeld
Lees ook:Vanaaf vandaag! Stemmen voor de Prijs van de Jonge Jury
Lees ook:Tip van de week: Hond vermist

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voor ik doodga – Jenny Downham

  1. Pingback: Nu stemmen voor de Jonge Jury 2009 | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>