Apollo (Wolfsangel 1) – Johan Vandevelde

Apollo is een dystopian Young Adult en meteen de start van een nieuwe trilogie genaamd Wolfsangel van Johan Vandevelde, de schrijver van de succesvolle Elfenblauw-reeks.

De sneeuwklas van de school van Jarne en Natham wordt bruusk afgebroken wanneer in België de fascistische Partij voor Natie en Orde met de steun van het leger de macht grijpt. Het parlement brandt, de koning vlucht, de partijleiders worden gearresteerd en de grondwet wordt afgeschaft.

De twee Brusselse jongens zien hun wereld plots drastisch veranderen. Vrijheid maakt plaats voor angst en geweld. Progressieve leerkrachten en schoolboeken worden vervangen en racisme is openlijk toegestaan. Jongeren die niet in de pas lopen, verdwijnen in het beruchte Purgatorium. Wanneer Nathams broer opgesloten wordt voor het organiseren van een illegale fuif en Jarnes mama’s als homokoppel steeds meer in het vizier komen van het regime, beseffen de jongens dat ooit het moment zal aanbreken dat ze zullen moeten vechten. En dat moment komt altijd te vroeg.

Titel: Apollo
Serie en deel: Wolfsangel 1
Auteur: Johan Vandevelde
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461317469
Voor Young Adults.

Lees ook:De duistere voorspelling (De beproevingen van Apollo 2) – Rick Riordan
Lees ook:Het verborgen orakel (De beproevingen van Apollo 1) – Rick Riordan
Lees ook:The Jewel: Opgesloten – Amy Ewing
Lees ook:Levensgif (De demonen van Dalca 3) – Johan Vandevelde & Bart Vermeer
Lees ook:Chemie – Kaat De Kock

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>