Boreas en de vier windstreken – Mina Witteman

Mina Witteman schreef wederom een spannend verhaal over Boreas, die samen met zijn ouders de wereld rond zeilt. Van sterren kijken tot steile bergen beklimmen en van confrontaties met wilde dieren tot tropische cyclonen… Een derde boek vol actie, geschikt voor alle avonturiers – of ze nu kunnen zeilen of niet!

Boreas en zijn ouders hebben met hun zeilboot ‘de Argo’ Amerika bereikt. Boreas kan niet wachten om het land te ontdekken! Enthousiast stort hij zich in de drukte van New York en gaat hij op spokenjacht op Key West.

Daarna zeilen ze door naar Cuba en de Kaaimaneilanden en reizen ze via het Panamakanaal naar Californie en Hawaii. Onderweg krijgen ze te maken met haaien, beren en bloeddorstige grafrovers. Gelukkig is Boreas inmiddels wel wat gewend.

Maar als blijkt dat er een orkaan recht op ‘de Argo’ afkomt tijdens hun tocht over de Stille Oceaan, wordt de situatie opeens wel héél gevaarlijk. De radar en de radio begeven het, en zelfs hun kompas werkt niet meer. Hoe komen ze ooit weer aan land…?

Titel: Boreas en de vier windstreken
Serie en deel: Boreas 3
Auteur: Mina Witteman
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021677200
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Boreas en de duizend eilanden – Mina Witteman
Lees ook:Boreas en de zeven zeeën – Mina Witteman
Lees ook:Honderd uur nacht – Anna Woltz – Querido – €13,99 (13+)
Lees ook:Klassieker: De Griezelbus 1 – Paul van Loon
Lees ook:Zoek & Vind: Dieren de wereld rond – Brendan Kearney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>