Tijgerlezen: Wij zijn tijgers! – Edward van de Vendel

Wie wil er nu geen tijger zijn? In de nieuwe serie Tijgerlezen is onlangs het boekje Wij zijn tijgers! van Edward van de Vendel en Ingrid en Dieter Schubert verschenen. 

Dikdik Tex, stokstaartje Max en olifantspitsmuis Wokkeltje zijn beste vrienden. ‘Wij zijn tijgers!’ zeggen Tex en Max op een dag tegen Wokkeltje. ‘Vanbinnen. Eigenlijk.’

‘Wij zijn geen tijgers,’ zegt Wokkeltje. ‘Een tijger heeft strepen en wij niet.’ Maar daar verzinnen Max en Tex wel iets op! Ze beschilderen elkaar met modderstrepen. Maar wie is de held als er echt een tijger opduikt? Wij zijn tijgers! is een vrolijk en grappig avontuur en bevat één regel per bladzijde en veel interactie tussen tekst en beeld. Het is geschikt om voor te lezen én om zelf te lezen en zit vol met prachtige, kleurrijke illustraties.

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom de nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie in moeilijkheidsgraad en je kunt ze voorlezen of zelf lezen.

Titel: Wij zijn tijgers!
Serie: Tijgerlezen
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045120096
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Tijgerlezen: Hoe ik een weerwolf werd – Ulf Stark
Lees ook:Tijgerlezen: Hoog en laag – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Tijgerlezen: Heel heel heel vies boek – Edward van de Vendel
Lees ook:Tijgerlezen: Bobbi Bolhuis, redder in nood – Kate DiCamillo
Lees ook:Tijgerlezen: Sammie de fantastische – Abby Hanlon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>