Boer Boris gaat naar Oma – Ted van Lieshout

Er verschijnen momenteel steeds meer kerntitels voor de Kinderboekenweek 2016. Zo ook Boer Boris gaat naar Oma, een nieuw deel in de reeks van Ted van Lieshout.

Boer Boris gaat naar Oma is alweer het achtste prentenboek in de serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman. In dit deel gaat Boris met zijn broertje en zusje naar Oma in Den Haag om wat vers fruit te brengen.

Boer Boris heeft met zijn zusje Sam en broertje Berend een hele hoop appels, peren en pruimen geplukt. Lekker hoor, maar wat moeten ze met zoveel fruit?

‘We gaan ermee,’ zegt Boris Boer, ‘naar Oma in Den Haag.’
‘Die bakt van appels taarten en van peren maakt ze sap,
en van pruimen maakt ze jam voor op beschuit en in de pap.’

En dus gaan ze op pad, met de trein naar Den Haag. Als ze eenmaal aangekomen zijn, blijkt Oma niet het lieve oude vrouwtje dat de lezer had verwacht! De Boer Boris-serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd Boer Boris in de sneeuw bekroond met een Vlag & Wimpel en werd Boer Boris gaat naar zee Prentenboek van het Jaar 2015!

Ted van Lieshout over zijn succesvolle kleuterserie: “Het is al een hele serie! Wie had dat kunnen denken? Wij niet, toen we aan Boer Boris begonnen. We wilden één boek maken, maar toen we ermee bezig waren dachten we: er zit méér in. In ieder geval een tweede boek. Het zijn er nu acht en we hebben het moment nog niet bereikt dat we denken: het is genoeg zo.”

Titel: Boer Boris gaat naar Oma
Auteur: Ted van Lieshout
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025765828
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Boer Boris en de maaier – Ted van Lieshout
Lees ook:Boer Boris en het gebroken been – Ted van Lieshout
Lees ook:De A van Appel en de B van Boer Boris – Ted van Lieshout
Lees ook:Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout en Philip Hopman
Lees ook:Boer Boris zoekt de verschillen & Boer Boris telt schaapjes – Ted van Lieshout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>