Sem en Eva samen een team – Evelien van Dort

Sem en Eva samen een team is het tweede deel in de driedelige serie van Evelien van Dort op AVI-4/M4 niveau. Het is niet alleen een leuk, maar ook een informatief verhaal met een actueel thema: burgerparticipatie en nabuurschap.

In het boek zet Rik, ondanks zijn handicap, door! Er staan naast het verhaal ook nog informatieve tekstjes in het boek over sporten met een lichamelijke beperking.

Rik komt bij Sem en Eva in de straat wonen en hij zit in een rolstoel. Voor Rik is het nooit anders geweest, hij redt zich wel. Bovendien is Rik super fanatiek en hij daagt Sem en Eva uit om mee te doen met zijn acties.

Sem, Eva en Rik bedenken een plan om de buurt veiliger te maken. De stoepen van de straat kloppen niet en er zijn nog meer rare zaken waar het drietal iets aan wil doen. Er ontstaat een hechte vriendschap.

Ze schrijven zich als team in voor het Zomerspel. Het ondeugende varkentje Skrubbi is van de partij en zorgt voor grappige voorvallen.

Sem en Eva samen een team is een ontroerend verhaal over vriendschap, leven met een handicap en doorzetten. De bijbehorende illustraties zijn gemaakt door Nynke Talsma en het eerste deel in de serie heet Sem en Eva in actie.

Titel: Sem en Eva samen een team
Serie en deel: Sem en Eva 2
Auteur: Evelien van Dort
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621598
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Sem en Eva in actie – Evelien van Dort
Lees ook:Funny heeft talent (Funny 12) – Evelien van Dort
Lees ook:Funny op Texel (Funny 11) – Evelien van Dort
Lees ook:Hanne ♥ hockey – Evelien van Dort
Lees ook:Sanne @ Sanne op tournee – Evelien van Dort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>