Snow White Trilogie – Salla Simukka

De Snow White Trilogie van Salla Simukka is inmiddels al een internationale bestseller en de rechten ervan zijn al verkocht aan 47 landen. Volgens recensenten bevatten de boeken verhalen om in één adem uit te lezen.

Er was eens een meisje dat leerde bang te zijn.

In het eerste deel ontmoeten we Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt.

Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

Er was eens een meisje dat een geheim had.

In het tweede deel, tijdens een trip naar Praag, ontmoet Lumikki Andersson een meisje dat beweert haar halfzus te zijn. Ze raakt nieuwsgierig, want haar ouders lijken inderdaad een familiegeheim te bewaren. Als Lumikki het meisje volgt, belandt ze in een religieuze sekte. Maar is het geloof puur, of is onschuld nooit zo wit als sneeuw?

Er was eens een meisje dat een schaduw had.

In het derde en laatste deel van de serie is Lumikki aan het oefenen voor een toneelstuk over Sneeuwwitje en voelt ze een klik met de jongen die de jager speelt. Maar de liefde wordt overschaduwd door de brieven van een vreemde stalker. Terwijl de première nadert, probeert Lumikki de afzender te slim af te zijn. Lastig, wanneer iemand zo zwart is als ebbenhout.

Titel: Rood als bloed
Serie en deel: Snow White Trilogie 1
Auteur: Salla Simukka
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044821277
Voor Young Adults.

Titel: Wit als sneeuw
Serie en deel: Snow White Trilogie 2
Auteur: Salla Simukka
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044821444
Voor Young Adults.

Titel: Zwart als ebenhout
Serie en deel: Snow White Trilogie 3
Auteur: Salla Simukka
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044821451
Voor Young Adults.

Lees ook:Zusjesland – Salla Simukka
Lees ook:Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Lees ook:Onvergetelijk (The Darkest Minds-trilogie 2) – Alexandra Bracken
Lees ook:Fangirl – Rainbow Rowell
Lees ook:The White Rose – Amy Ewing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>